Terug naar overzicht

Nieuws

9 December 2015

Funda vernieuwt


Het gebruik van internet verandert en Funda verandert mee. De website van Funda zal daarom vanaf 23 november a.s. een nieuw ‘jasje’ krijgen. Wij willen u alvast op de hoogte brengen van de belangrijkste veranderingen.

De belangrijkste veranderingen voor u op een rij:

1. Uitstraling
Bij de keuze voor een nieuw (t)huis zijn vooral emotionele aspecten bepalend. De belevenis wordt steeds belangrijker en daarom krijgen de foto’s van het huis en de omgeving een prominentere rol. De uitstraling van de vernieuwde website is eigentijds en roept meer emotie op bij de zoeker. De eerste foto wordt 16 keer groter getoond dan voorheen en er zijn 6 foto’s direct zichtbaar dus de zoeker krijgt gelijk een overzichtelijk en goed beeld van uw woning. Tevens worden de tabs weggehaald en komt er 1 pagina. Zo krijgt de zoeker met 1 click alle informatie over uw woning.

2. Verschil tussen een slideshow en video
Wie biedt wat de zoeker zoekt, staat hoog in zijn resultatenlijst. Het is belangrijk om zoveel mogelijk over de woning te laten zien. Elke foto, plattegrond of video geeft de zoeker een stukje informatie. Daarmee verhoogt u de relevantie. Want hoe hoger de relevantie, hoe beter Funda het aanbod aan de juiste zoeker kan koppelen.

Een slideshow/video bij uw presentatie op Funda brengt de sfeer van een huis en de directe omgeving over. Op dit moment kunnen wij een slideshow of video plaatsen en wordt daar gaan onderscheid in gemaakt. Dit gaat veranderen. Een aanmelding met een video krijgt een hogere ranking dan een aanmelding met een slideshow.

Het verschil tussen een slideshow en een video:
– een slideshow is een korte presentatie van alle foto’s en een ingesproken tekst;
– met een video kunt u inzoomen op de mooiste en belangrijkste aspecten van de woning, zoals het uitzicht, de lichtinval of authentieke elementen. Er wordt een rondje door de straat, woning en tuin gelopen en zo ervaart de online kijker de sfeer van het huis optimaal en krijgt een voorproefje op de werkelijke bezichtiging.

3. Statistieken
Door het gebruiksgemak te verbeteren, kunnen zoekers straks sneller en makkelijker alle informatie vinden. Wanneer u uw account van Funda heeft geaccepteerd, houden wij voor u de statistieken in de gaten houden en krijgt u wekelijks een e-mail.

Elke keer dat een zoeker op de aanmelding of één van de pagina’s van uw woning klikt, wordt dit als view geregistreerd. Wanneer een zoeker al op de pagina van uw woning is en bijvoorbeeld klikt op de link voor het bekijken van de foto’s wordt dit als extra view gezien. Dit wordt straks uitgefilterd. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van het aantal views.

Kan het zijn dat het aantal views hierdoor gaat dalen met 40 % tot 50%. Het is dus goed om te weten dat de aanmelding niet minder bekeken wordt, maar de registratie nauwkeuriger is.

4. Toppositie
Door het grote aanbod op Funda genereert een zoekopdracht vaak een lange lijst met woningen. Met Toppositie geeft u extra zichtbaarheid aan individuele objecten. Toppositie licht uw woning gedurende een week of maand uit en zet deze prominent bovenaan de pagina, boven de zoekresultaten.

Matching naar relevantie
Het nieuwe Funda is geënt op relevantie. Dat we gezamenlijk de zoeker dat aanbod laten zien dat hij wil zien. Ook bij Toppositie hebben we dat principe meegenomen. Om het product extra efficiënt en relevant te maken wordt uw huis in toppositie daarom gematched met zoekers op Funda. Wanneer de plaats en de prijs van hun zoekopdracht en uw object overeenkomen, bent u voor hen zichtbaar in Toppositie. En uiteraard: uw huis wordt ook gewoon in de resultatenlijst getoond.

Hoe Toppositie werkt
Toppositie wordt boven de zoekresultaten getoond. Voor desktop zijn er 3 posities, voor tablet 2 en bij mobiel 1. Wanneer er meer Topposities actief zijn dan in 1 keer getoond kan worden, laden we de beschikbare Topposities willekeurig in. Zo geeft u uw woning gedurende de gehele looptijd van uw contract meer zichtbaarheid op Funda. En dus niet, zoals in het verleden met Tophuis gebeurde, uw object langzaam naar beneden schoof wanneer er nieuwe Tophuizen werden ingezet.

Neem contact met mij op!

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.