Het energielabel, wat betekent het eigenlijk? - Petra De Kleermaeker
Terug naar overzicht

Nieuws

24 May 2022

Het energielabel, wat betekent het eigenlijk?


Bij de verkoop of verhuur van uw woning is een energielabel verplicht. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Woningen met een A++++ label zijn het energiezuinigst, de minst zuinige woningen krijgen een G label. Ook zijn er tips en adviezen op het label opgenomen om de woning energiezuiniger te maken. Als woningeigenaar bent u verplicht om bij verkoop of verhuur een energielabel beschikbaar te stellen. Dit label dient ook opgenomen te zijn in de verkooppresentatie van uw woning. Wij hebben dit label dus zo spoedig mogelijk nodig. Eerder kunnen wij uw woning niet op onze site en funda plaatsen.

Meer informatie over het verplichte energielabel kunt u hier lezen.

Heeft mijn woning al een geldig label? Dit kunt u hier eenvoudig checken. Mocht er al een geldig label voor uw woning zijn dan ontvangen wij dit graag per mail van u, of u kunt het uploaden in uw digitaal dossier. Mocht u de afgelopen periode energiebesparende maatregelen hebben genomen dan kan het zijn dat het label niet meer up to date is. We merken dat het voor de koper steeds belangrijker wordt om het label mee te nemen in de overwegingen om een woning wel of niet te kopen.

Waar kan ik een energielabel aanvragen en wat kost het? U kunt hiervoor zelf een afspraak maken met een erkende energielabeldeskundige van uw keuze, de kosten zijn wisselend per bedrijf.

U kunt dit ook eenvoudig, snel en voordelig via onze Energielabel partner Perfectkeur laten maken. De kosten zijn € 295,- incl. btw per label voor woningen tot 500 m3. Is uw woning groter, dan geldt een toeslag van € 25,- per 100 m3. U kunt eenvoudig online een afspraak inplannen op het moment dat schikt. Nadat het energielabel gereed is ontvangen zowel wij als uzelf het label en kan de verkoop starten. U hoeft dan zelf geen actie meer te ondernemen. Gemakkelijk toch

Mochten er nog vragen zijn, wij horen het graag!

Neem contact met mij op!

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.