Terug naar overzicht

Nieuws

8 March 2017

Tips voor een geslaagde Open Huizen Dag

NVM Open Huizen Dag tips

Meerdere woningen achter elkaar op dezelfde dag bezichtigen, dat is Open Huizen Dag. Je hoeft geen afspraak te maken en de bewoner ontvangt je thuis. Op zaterdag 1 april kun je tussen 11.00 en 15.00 uur alle deelnemende woningen bezichtigen. Maar waar moet je op letten? En hoe zorg je ervoor dat je je niet laat overweldigen door de verschillende opties? Kortom, hoe zorg je ervoor dat je beslagen ten ijs komt? Petra de Kleermaeker, makelaar in Arnhem en omgeving, geeft graag 3 tips om goed voorbereid op pad te gaan.

Tip 1: Leer het huis en de buurt kennen

De huidige bewoner of eigenaar is in de woning aanwezig en kan alles vertellen over het huis. En dat maakt deze dag nu juist zo anders dan alle andere momenten waarop je met een makelaar een huis bezichtigt. De bewoner kent het huis en de omgeving natuurlijk het best; een uniek moment om eens te vragen wat het wonen in deze buurt zo prettig maakt. Daarom luidt onze eerste tip: kijk naar het huis en de omgeving. Het huis is altijd aan te passen, de buurt niet.

Tip 2: Fast forward, wat zijn je toekomstplannen?

Wanneer je een huis koopt, is het aan te raden om na te denken over hoe jouw leven er over tien jaar uitziet. Ben je van plan om minder te gaan werken, omdat je er wil zijn voor de kinderen? Of wil je niet te groot wonen, omdat je kinderen de komende jaren de deur uit gaan? De toekomst voorspellen is lastig, maar erover nadenken vergroot de kans dat jouw woning toekomstbestendig is.

Tip 3: Tijd voor koffie en een reality check

Onze laatste tip: neem de tijd tussen afspraken door. Ga bijvoorbeeld even een kopje koffie te drinken in het dichtstbijzijnde koffietentje. Zo sta je even goed stil bij wat je wel en niet bevalt aan een huis. Laat de ervaring bezinken en bedenk of de woning voldoet aan jouw wensen. Het is aan te raden dit direct na de bezichtiging te doen, omdat je je dan nog goed kunt heugen wat je wel en minder beviel. Een rustig moment om even de balans op te maken, is dan ook onze derde tip.

Ben je van plan om een huis te kopen in Arnhem of omgeving? Bekijk dan direct het woningaanbod van Petra De Kleermaeker Makelaardij en bepaal welke huizen je wil bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag op zaterdag 1 april.

Neem contact met mij op!

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.