JE HUIS IS JE THUIS!

Terug naar overzicht

Jan van Embdenweg 2 | 6861 ZT Oosterbeek

€ 895.000,- k.k.

Op prominente plek, op de hoek van de Utrechtseweg en Jan van Embdenweg in de kern van Oosterbeek, wordt u deze, in de jaren tussen 1897 en 1898 onder invloed van de Neorenaissance en de Chaletstijl gebouwde, uniek bewaarde en rijk gedetailleerde villa met hekwerk genaamd “Arti” aangeboden. Het pand valt met name op door de ver overstekende, van zeer fraaie spitsbogige sierspanten voorziene, kap boven de topgevels. De gevels zijn in baksteen gemetseld in kruisverband en worden verlevendigd door de gepleisterde speklagen. Alle gevels zijn asymmetrisch ingedeeld om een zekere schilderachtigheid te bereiken.
“Villa Arti” heeft sinds 11 december 2001 de status van Rijksmonument.Rijksmonumenten kennen bepaalde financiële voordelen.

Het interieur is qua indeling bewaard gebleven en bezit vrijwel alle oorspronkelijke onderdelen zoals de gesneden tochtpui met tochtdeur, het trappenhuis, de kamers en suite met schuifdeuren, zwart marmeren schoorsteenmantels en beschilderde plafonds. De beschilderde plafonds bevinden zich onder de later aangebrachte verflagen. Het is werkelijk een genot om te zien!

Deze villa is gelegen in het centrum van Oosterbeek met al haar voorzieningen waaronder winkels, supermarkten en restaurants. In de directe omgeving bevindt zich prachtige natuur waaronder Park Mariëndaal en de Rosandepolder. Het openbaar vervoer is te voet bereikbaar en biedt een goede verbinding met de bruisende binnenstad van Arnhem, op slechts een paar kilometer afstand. De op- en afritten van de uitvalswegen A12 en A50 zijn makkelijk bereikbaar.

Indeling

Begane grond: entree, tochtpui met tochtdeur, hal met oorspronkelijk fonteintje, separaat toilet met fontein en originele bordestrap naar de boven gelegen verdiepingen. Zeer royale kamer en suite met inbouwkasten, zwart marmeren schouwen met gaskachels, authentieke plafonds, schuifdeuren naar de tuin en serre aan de voorzijde van de woning. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een kantoorruimte annex slaapkamer. Vanuit de hal is de ruime woonkeuken met aanrechtblad, geiser, witgoedaansluiting en toegangsdeur naar de tuin en provisiekelder toegankelijk.

Eerste verdieping: riante overloop waaraan vier slaapkamers van goed formaat zijn gesitueerd waarvan één slaapkamer aan de achterzijde beschikt over een marmeren schouw en de andere over inbouwkasten. De grootste slaapkamer aan de voorzijde beschikt over zowel inbouwkasten als marmeren schouw. Alle slaapkamers beschikken over ornamenten plafonds. Deze verdieping herbergt tevens een separaat toilet met fontein en badkamer met douchecabine en vaste wastafel.

Tweede verdieping: overloop, grote zolder met kleine verhoging. In het dak bevindt zich een Velux dakraam en een klein dakraam. Verder bevinden zich hier twee kamers welke voorzien zijn van inbouwkasten en waarvan één kamer met Velux dakraam. Het afgeknotte schilddak is deels gedekt met pannen; de bedekking van het afgeknotte deel is vernieuwd en geïsoleerd in 2004. De nieuwe zinken goten en afvoer dateren uit 2011.

Tuin: de voortuin bestaat uit grasgazon, bomen en rozen. De royale achtertuin beschikt over bomen en vruchtbomen en geeft voldoende privacy. Aan de zijkant van het huis bevindt zich een bergruimte. Parkeren kan op eigen terrein.

Verwarming geschiedt nu door middel van gaskachels. De woning is goed onderhouden en het is belangrijk om binnen te kijken om het geheel op waarde te schatten. Echt de moeite waard!!

Kortom: een monumentaal pand met geweldige historie, goed onderhouden en gelegen op toplocatie in hartje Oosterbeek!

Extra informatie:
Voor rijksmonumenten behoort een hypotheekrente vanaf 1%, 10 jaar vast tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kijk op de site van de Rijksoverheid.

Ons aanbod Neem contact op

Kerngegevens

  • Bouwjaar:1898
  • Perceel770
  • Woonoppervlakte270
  • Inhoud1257
  • Aantal kamers10

Locatie