JE HUIS IS JE THUIS!

Terug naar overzicht

Prins Hendrikstraat 25 | 6828 GN Arnhem

€ 495.000,- kosten koper

Gelegen in het hart van het alom bekende Spijkerkwartier in Arnhem Noord wordt u deze authentieke bovenwoning uit 1899 met klein stukje voortuin, kelder en maar liefst 193 vierkante meter woonoppervlak aangeboden! De woning zit boordevol met authentieke elementen zoals kamer-en-suite deuren met inbouwkasten, paneeldeuren en plafond ornamenten. Op loopafstand treft u alle benodigde voorzieningen, de bruisende binnenstad, gezellige barretjes en eetgelegenheden en sportfaciliteiten. De op- en afritten van de belangrijkste uitvalswegen zijn makkelijk en snel toegankelijk.

Indeling
Begane grond: entree en trapopgang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping: overloop met separaat toilet, lichte keuken met inbouwapparatuur en ruimte voor een eettafel, sfeervolle kamer-en-suite met inbouwkasten, paneeldeuren, plafond ornamenten en één originele schouw. In het verlengde van de kamer-en-suite treft u de gezellige erker met zicht op de achtergelegen tuinen. Aan de voorzijde is het balkon gesitueerd. Vanuit de overloop is middels de vaste trap de tweede verdieping toegankelijk.

Tweede verdieping: drie slaapkamers van goed formaat, elke slaapkamer heeft nog het originele ornamenten plafond en een goede lichtinval. De badkamer is voorzien van een vast wastafelmeubel met dubbele wasbak, bad-/douchecombinatie en witgoedaansluiting. Aan de overloop is ook op deze verdieping het separaat toilet gevestigd. De derde verdieping is met de vaste trap toegankelijk.

Derde verdieping: prachtige ruimte met CV opstelling, vaste wastafel en goede lichtinval, deze ruimte is thans in gebruik als werk-/atelier-/bergruimte. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de vierde slaapkamer. Het dak van de zolder is goed geïsoleerd en geeft een comfortabele omgeving (temperatuur en geluid).

Kelder: onder de entree en zowel van buiten als binnen toegankelijk bevindt zich de kelder welke op dit moment dienst doet als fietsenstalling en bergruimte.

Duurzaamheid en onderhoud:
Het dak is geïsoleerd in 2004. De beglazing is vrijwel overal voorzien van dubbel glas of voorzetramen, de ramen en deuren zijn verder voorzien van tochtstrip. De radiatoren zijn op verschillende plaatsen voorzien van aluminiumfolie en radiatorventilatoren.
Voor het hele pand ligt er een uitgebreid verduurzaam rapport van ‘De Groene Grachten’ uit Amsterdam waarvan de basis grotendeels is uitgevoerd. Voor de verdere uitvoering hiervan kan gebruik gemaakt worden van de nieuwe subsidieregeling ‘Verduurzaming VvE’ welke vanaf 1 januari 2023 van kracht gaat.
Bij de belastingdienst bestaat de regeling ‘Instandhoudingssubsidie voor woonhuis-rijksmonumenten’ voor onderhoud van monumenten.

Bijzonderheden:
– rijk gedecoreerde bovenwoning uit 1899 (monument);
– gelegen in het beroemde Spijkerkwartier;
– kelder/fietsenberging onder de woning;
– kleine voortuin en balkon;
– schilderwerk buiten 2019, schilderwerk binnen 2018/2019.

Neem contact op

Kerngegevens

  • Bouwjaar1899
  • Perceel
  • Woonoppervlakte193m2
  • Inhoud670m3
  • Aantal kamers10
  • Energielabel

Locatie